Home Nieuws Week van de RI&E!!

Week van de RI&E!!

Doe jij mee aan de Kickstart RI&E?

Het is de Week van de RI&E!

Van 12 tot en met 16 juni is de 9e editie van de Week van de RI&E. Deze week vragen we samen met arbodeskundigen, adviseurs, opleiders en brancheorganisaties, in heel Nederland aandacht voor de RI&E. We activeren ondernemers om hun arbeidsrisico’s in kaart te brengen. En om daarna ook een plan te maken om de risico’s in hun bedrijf te verkleinen of zelfs weg te nemen.

Waarom?

De RI&E is verplicht voor alle ondernemers met personeel in dienst. Ondernemers lopen het risico een boete te krijgen als zij dit niet op orde hebben. Maar dat is niet de enige reden om een RI&E te hebben. Een RI&E hoort ook gewoon bij goed ondernemerschap. En vormt de basis voor een veilige en gezonde omgeving voor medewerkers. ​

Kickstart RI&E

Om de stap naar een RI&E makkelijker te maken, kunnen ondernemers gratis meedoen aan de Kickstart RI&E. Door middel van 3 korte, praktische uitlegvideo’s en 3 to do’s helpen we je bij het maken van een goede start met de RI&E. Wil jij de eerste stap zetten? Kijk op www.weekvanderie.nl en doe mee met de Kickstart RI&E!

De Week van de RI&E is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In januari van dit jaar is de Houtverwerkende Industrie overgestapt van RI&E Managementsysteem. Valt uw onderneming onder de Houtverwerkende Industrie? Dan kunt u gratis gebruik maken van de Branche-RI&E. De Branche-RI&E voor de Houtverwerkende Industire is door het Steuntpunt RI&E erkend. Dit betekent dat, indien u maximaal 25 werknemers in dienst heeft, de RI&E niet apart door een arbodeskundige getoetst hoeft te worden, dat scheelt natuurlijk in de kosten!

Heeft u vragen over de RI&E of heeft u nog geen inlogggevens? Neem contact op met het Sociaal Fonds via info@sfhvi.nl