Home Nieuws Pensioenfonds draagt alle pensioenen over aan BPFV

Pensioenfonds draagt alle pensioenen over aan BPFV

Het pensioenfonds informeerde hun deelnemers en werkgevers vorig jaar al dat ze de pensioenregeling gaan overdragen aan Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Vlakglas, de Groothandel in Verf, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf (BPFV). Dat hebben de werkgevers- en werknemersorganisaties uit de sector Houtverwerkende industrie en Jachtbouw afgesproken. Die besluiten over de pensioenregeling. Aanvullend hierop besloot het bestuur van PHJ de tot nu toe opgebouwde pensioenen en de pensioenuitkeringen ook over te dragen aan BPFV. Die overdracht is in december 2021 uitgesteld.

Inmiddels is er de goedkeuring van De Nederlandsche Bank en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontvangen. Het pensioenfonds heeft de pensioenen dan ook definitief overgedragen per 1 april 2022. Dat betekent helaas ook dat het pensioenfonds de pensioenen nu helaas gaat verlagen. Deze verlaging is nodig om de overdracht mogelijk te maken.

De deelnemers en werkgevers ontvangen een brief met meer uitleg over wat deze overdracht betekent.

Waarom dragen het pensioenfonds de pensioenen over?

Het pensioenfonds wil de pensioenen graag veilig stellen, nu en in de toekomst. Dat kan het beste als ze de kosten zo laag mogelijk houden. Als ze de pensioenen overdragen aan BPFV, ontstaat er een pensioenfonds met meer deelnemers. Dan kunnen ze de kosten over meer deelnemers verdelen. Er blijft dan meer geld over voor de pensioenen van de deelnemers.

We verlagen de pensioenen

BPFV staat er nu financieel beter voor dan PHJ. De deelnemers van BPFV mogen er door de komst van PHJ niet op achteruit gaan. Daarom moet het pensioenfonds alle pensioenen verlagen. Ze verlagen de opgebouwde pensioenen per 31 maart 2022 met 3,7%.

Vragen?

  • Kijk dan eerst of de vraag in de veelgestelde vragen staat
  • Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met het pensioenfonds op

Op de hoogte blijven?

Het pensioenfonds houdt deelnemers en werkgevers zo veel mogelijk digitaal op de hoogte. Deelnemers kunnen inloggen op Mijn Pensioencijfers en daar hun e-mailadres achterlaten als dat nog niet bij het pensioenfonds bekend is.