Home Nieuws Pensioenfonds draagt alle pensioenen over aan BPFV

Pensioenfonds draagt alle pensioenen over aan BPFV

PHJ informeerde al haar deelnemers en werkgevers al eerder via hun website en nieuwsbrieven dat ze de pensioenregeling graag aan een toekomstbestendige partij willen overdragen. Die partij hebben ze nu gevonden. De deelnemers gaan vanaf 1 januari 2022 pensioen opbouwen bij Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Groothandel in Vlakglas, de Groothandel in Verf, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf (BPFV). Dat hebben de werkgevers- en werknemersorganisaties uit de sector Houtverwerkende industrie en Jachtbouw afgesproken. Die besluiten over de pensioenregeling.

Aanvullend hierop heeft het bestuur van PHJ besloten de tot nu toe opgebouwde pensioenen en de pensioenuitkeringen ook over te dragen aan BPFV. Daarna houdt PHJ op te bestaan. Om de overdracht mogelijk te maken, moet PHJ helaas ook alle pensioenen verlagen.

Alle deelnemers en werkgevers ontvangen een brief met meer uitleg over wat deze overdracht betekent.

Waarom draagt PHJ de pensioenen over?
PHJ wil de pensioenen graag veilig stellen, nu en in de toekomst. Dat kan het beste als ze de kosten zo laag mogelijk houden. Met het overdragen van de pensioenen aan BPFV, ontstaat er een pensioenfonds met meer deelnemers. Dan kunnen de kosten over meer deelnemers verdeeld worden. Er blijft dan meer geld over voor de pensioenen van de deelnemers.

Verlagen pensioenen
BPFV staat er nu financieel beter voor dan PHJ. De deelnemers van BPFV mogen er door de komst van PHJ niet op achteruit gaan. Daarom moet PHJ alle pensioenen verlagen. Hoeveel precies, dat weten we nog niet. Op dit moment gaat het om ongeveer 4%, maar dit percentage kan lager of hoger worden. De situatie op 31 december 2021 is hiervoor bepalend.

De Nederlandsche Bank moet toestemming geven.
PHJ verwacht op zijn laatst in december 2021 een reactie van DNB.

Indien PHJ zelfstandig was gebleven dan hadden de pensioenen eveneens verlaagd moeten worden. Bovendien hadden de kosten dan over minder deelnemers verdeeld moeten worden.

Meer weten?
Neem contact op met PHJ of kijk hier.

Via de website van PHJ zijn tevens veelgestelde vragen te raadplegen.