Home Nieuws Branche-specifieke RI&E

Branche-specifieke RI&E

Wist u dat iedere werkgever in Nederland wettelijk verplicht is een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te houden. Zo worden de knelpunten omtrent de arbeidsomstandigheden in het bedrijf in kaart gebracht. Op basis daarvan dient een plan van aanpak te worden gemaakt en moeten verbeteringen worden gedaan.

Voor de houtverwerkende industrie is een erkende RI&E beschikbaar. Dit bespaart tijd voor ieder bedrijf binnen de branche. En voor bedrijven met minder dan 25 erknemers is dan zelfs geen directe toets door een arbodeskundige meer nodig.

De erkenning van de RI&E is sinds april 2011 van kracht. De RI&E is geplaatst op www.rie.nl en is voorzien van het groene RI&E erkenningsicoontje, zodat de bedrijven in de houtverwerkende industrie met maximaal 25 werknemers kunnnen zien dat zij in aanmerking komen voor toetsingsvrijstelling. Sinds december 2018 is het groene RI&E erkenningsicoontje geactualiseerd, tezamen met de RI&E.

Deze RI&E is gratis digitaal beschikbaar voor geregistreerden bij SFH via http://www.rie.nl/instrumenten/houtverwerkende-industrie/